Koonti luetuista kirjoista

lauantai 11. marraskuuta 2017

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaat

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaat julkistettiin eilen 10.11. ja vuoden 2017 ehdokkaat ovat:

Hauru, Hanna: Jääkansi (Like)
Hurme, Juha: Niemi (Teos)
Liimatta, Tommi: Autarktis (Like)
Liukkonen, Miki: O (WSOY)
Sandu, Cristina: Valas nimeltä Goliat (Otava)
Yli-Juonikas, Jaakko: Jatkosota-extra (Siltala)

Raadin perusteluiden perusteella pidän valintoja jonkinlaisena kannanottona kokeilevan ja rajoja rikkovan kirjallisuuden puolesta, koska lähinnä perinteistä romaania taitaa olla Cristina Sandun kirja Valas nimeltä Goliat. Cristina Sandun kirjan saan varmaan näillä hetkillä kirjastosta lainaksi, mutta muut ehdokaskirjat jätän muiden luettavaksi.

Olen aina lukenut, enemmän tai vähemmän, yleensä enemmän ja lukemisen tärkeys on jatkuvasti vain korostunut. Huomaan arkeni olevan täynnä keskeytyksiä, erilaisia ärsykkeitä ja nopeita hyppyjä asiasta toiseen, joten tasapainotan arkea lukemalla. Haluan rauhoittua ja rentoutua sellaisen kirjan parissa, jossa on jonkinlainen selkeä tarina alkuineen ja loppuineen, eikä kirja vaadi minulta lukijana kauheasti ponnisteluita. Tulevaisuudessa lukulaitteestani voi löytyä näitä kirjoja, mutta tällä hetkellä en koe ehdokkaita Cristina Sandun kirjaa lukuun ottamatta millään tavalla kiinnostaviksi.

Jälkisanat:

Lopullisen valinnan tekee ministeri Elisabeth Rehn ja kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto jaetaan Suomen kirjasäätiön tiedotteen mukaan keskiviikkona 29.11.2017.

Ei kommentteja: