Koonti luetuista kirjoista

sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Helmet-lukuhaaste 2018

Vuoden 2018 Helmet-lukuhaaste on julkaistu perjantaina ja vuoden 2017 haasteeseen verrattuna vaikeusastetta tuntuu olevan hieman enemmän. Pidän siitä miten lukuhaaste helläkätisesti pakottaa tekemään uusia löytöjä samoin kuin lukemaan niitä kirjoja, joihin en vain aiemmin syystä tai toisesta ole saanut tartuttua.

Suurin osa haastekohdista taitaakin täyttyä joko ihan uusilla tai viimeisen parin vuoden sisällä ilmestyneillä kirjoilla. Viron viettämän juhlavuoden kunniaksi ajattelin kuitenkin lukea virolaisten kirjailijoiden teokset kohtiin 8. Balttilaisen kirjailijan kirjoittama kirja ja 35. Entisen itäblokin maasta kertova kirja. Muutamat kohdat tulee puolestaan kuitatuksi yhdellä klassikolla sekä Nobel- ja Finlandia-palkituilla teoksilla.

Haasteen hankalimmiksi kohdiksi ajattelin ensin kohtia 21. Kirja ei ole omalla mukavuusalueellasi ja 25. Novellikokoelma. Hetken mietittyäni tajusin, että nuo kohdat pystyn kyllä selättämään, mutta kohta 2. Runokirja ottaa minusta niskalenkin. Runoissa näen vain sanoja sanojen perään, enkä oikein ymmärrä mitä niistä pitäisi löytää. Runokirjan kanssa olenkin sitten aikanaan jännän äärellä ja voi tulla ennätyksellisen lyhyt blogimerkintä. Pilke silmäkulmassa sanottuna voisin tietysti lukea ensin jonkin oppaan runojen lukemisesta ja kuitata sillä kohdan 36. Runo on kirjassa tärkeässä roolissa. 

En kuitenkaan ole ennalta tehnyt mitään lukusuunnitelmaa, joten ensi vuoden lopussa haastelistan kirjat voivat olla jotain aivan muuta, kuin mitä olen nyt viikonlopun aikana vähän kaavaillut. Nyt vain pitäisi löytää nuo aiemmin ilmestyneet kirjat, joista hämärästi muistan joko etukannen tai muutaman sanan takakannesta. Laitan Googlen töihin ja toivotan mukavia lukuhetkiä sekä hienoja kirjalöytöjä kaikille haasteeseen osallistuville.

Ei kommentteja: