Koonti luetuista kirjoista

lauantai 19. toukokuuta 2018

Uutta pukkaa joka rintamalla

Hyvin ratkaisukeskeisenä ihmisenä muutostilanteet ovat erityisen jännittäviä. Pää meinaa räjähtää erilaisista ideoista, joiden toimivuutta pitäisi päästä testaamaan mieluiten heti. Jos idea ei olekaan onnistunut, niin ajatustoiminta ei lakkaa ennen kuin löytyy korvaava vaihtoehto.

Aivojani ei saa ylikuumenemaan pelkästään uusi työpaikka, vaan kuukauden päässä häämöttää myös muutto. Olen elämäni aikana muuttanut yhden jos toisenkin kerran, mutta tällä kertaa päätin tehdä kaiken viimeisen päälle ja säästää itseni uudessa kodissa kaiken maailman säätämiseltä.

Tavaroiden karsinta on kestänyt viimeiset pari kuukautta ja nyt keskityn mikromanageeraukseen kuten lamppuihin, kaappien ja säilytyksen toimivuuteen, astioiden ja pyykin pesemiseen sekä nykyisen huushollin siivoamiseen katosta lattiaan. Aikaa kuukausi ja aion onnistua excelin avulla.

Tämä tosin tarkoittaa sitä, että kirjapäiväkirja ei luultavasti päivity seuraavan kuukauden aikana. On tosiaan asunnon muutto, uusi työpaikka ja resursseja rajoitetusti, joten kirjapäiväkirja on ensimmäinen mistä karsin. Kirjoittaminen vaatii kuitenkin jonkin verran ajatustyötä ja panostusta, joten siihen ei välttämättä ennen muuttoa ole kauheasti paukkuja.

Palaan kirjapäiväkirjan pariin viimeistään juhannuksen jälkeen. Saa nähdä kauan luen Tuulisen saaren kirjakauppiasta kaiken tämän keskellä mutta täytyy kyllä tunnustaa, että nautin aika paljonkin tästä muuttohässäkästä. On palkitsevaa löytää esimerkiksi loistavia ja itseäni palvelevia säilytysratkaisuja, joiden avulla kaappitila tulee järkevästi hyödynnettyä. Jos joku etsii Alepasta kananmuna-kuosisia kestokasseja, niin valitettavasti niitä ei ole. Ne ovat minun kaapissani säilytyskoreina.

Ei kommentteja: